Lőrinci húsleves

Hozzávalók 10 fő részére

Hozzávalók:

  • 1-1 orja csont, karajcsont, tarjacsont
  • 50 – 60 dkg szegy vagy oldalas marhahús
  • 15 -20 db pucolt csirkeláb
  • 2 – 3 db csirke mellcsont vagy csontos része
  • 1 db egész pulykanyak vagy csontos része
  • 4-5 db sárgarépa
  • 4-5 db fehérrépa
  • 1 db közepes karalábé
  • 1 db közepes zellergumó
  • 1 db nagy krumpli mérettől függően
  • fél kelkáposzta mérettől függően
  • fél karfiol mérettől függően
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 4 – 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje összekötve fehér cérnával
  • 1 csokor zeller zöldje összekötve fehér cérnával
  • 2 db paradicsom fagyasztott is lehet
  • 2 db zöldpaprika fagyasztott is lehe
  • 10 – 15 szem egész fekete bors
  • 1 evőkanál zöldborsó nem fontos
  • 1 evőkanál  ételízesítő
  • ízlés szerint só