Lőrinci húsleves
Hozzávalók 10 fő részére
Hozzávalók:
- 1-1 orja csont, karajcsont, tarjacsont
- 50 – 60 dkg szegy vagy oldalas marhahús
- 15 -20 db pucolt csirkeláb
- 2 – 3 db csirke mellcsont vagy csontos része
- 1 db egész pulykanyak vagy csontos része
- 4-5 db sárgarépa
- 4-5 db fehérrépa
- 1 db közepes karalábé
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db nagy krumpli mérettől függően
- fél kelkáposzta mérettől függően
- fél karfiol mérettől függően
- 1 db nagy vöröshagyma
- 4 – 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje összekötve fehér cérnával
- 1 csokor zeller zöldje összekötve fehér cérnával
- 2 db paradicsom fagyasztott is lehet
- 2 db zöldpaprika fagyasztott is lehe
- 10 – 15 szem egész fekete bors
- 1 evőkanál zöldborsó nem fontos
- 1 evőkanál ételízesítő
- ízlés szerint só