Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levendulás keksz recept

Levendulás keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • 1/2 kk sütőpor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szárított levendula

    Elkészítése:
    Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással habosra keverjük.
    A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket. A levendulát összetörjük és hozzáadjuk a tésztához. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 180 fokon. Ha kész rácsra tesszük míg kihűl.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá