Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 ek. cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- dzsem,túró stb…
A bevonáshoz:
- 4 ek. cukor
- 4 ek. víz
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is.
(Nem kell tejben futtatni.)
A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát.
Jól kidolgoztam,dagasztottam.
Duplájára kelesztettem,kint a verőfényes napon.
Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, vastag rudakat sodortam, amit hat részre vágtam.
A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húztam, (egy pohárral is le lehet lapítani) közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem, a széleket összecsíptem és golyóvá formáztam, és ezzel a felével lefele tettem sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hideg sütőbe tettem, majd 190 fokra állítottam .
Míg melegedett a sütő,a tészta még kelt és szép aranysárgára sütöttem.
A vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem, beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem.