Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve recept

Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 ek. cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • dzsem,túró stb…

    A bevonáshoz:

    • 4 ek. cukor
    • 4 ek. víz
    • porcukor

    Elkészítése:
    A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is.
    (Nem kell tejben futtatni.)
    A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát.
    Jól kidolgoztam,dagasztottam.
    Duplájára kelesztettem,kint a verőfényes napon.

    Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, vastag rudakat sodortam, amit hat részre vágtam.

    A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húztam, (egy pohárral is le lehet lapítani) közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem, a széleket összecsíptem és golyóvá formáztam, és ezzel a felével lefele tettem sütőpapírral bélelt tepsibe.
    Hideg sütőbe tettem, majd 190 fokra állítottam .
    Míg melegedett a sütő,a tészta még kelt és szép aranysárgára sütöttem.
    A vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem, beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá