Lekváros kifli recept
Elkészítése:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. Könnyebb kinyújtani, ha felezzük a tésztát és két kört nyújtunk, amiket 8-8 részre vágunk, így lesz végül 16 db kiflink. Ha kisebbeket szeretnénk, akár négy részre is oszthatjuk a tésztát, ekkor 32 db kis méretű kifli lesz.
Minden cikk közepére teszünk egy diónyi méretű lekvárt és feltekerjük. Sütőlapra helyezzük és tojás sárgával megkenjük, majd közepes lángon 15-20 percig sütjük.
Tipp:
Ebből a tésztából buktát is készíthetünk, ekkor téglalap alakúra nyújtjuk és kb 8*8cm-es négyzeteket vágunk és ezt töltjük meg a lekvárral, majd feltekerjük és a végét benyomkodjuk. Megkenjük és ugyanúgy sütjük, mint a kiflit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

