Lekváros kifli recept

Elkészítése:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. Könnyebb kinyújtani, ha felezzük a tésztát és két kört nyújtunk, amiket 8-8 részre vágunk, így lesz végül 16 db kiflink. Ha kisebbeket szeretnénk, akár négy részre is oszthatjuk a tésztát, ekkor 32 db kis méretű kifli lesz.
Minden cikk közepére teszünk egy diónyi méretű lekvárt és feltekerjük. Sütőlapra helyezzük és tojás sárgával megkenjük, majd közepes lángon 15-20 percig sütjük.
Tipp:
Ebből a tésztából buktát is készíthetünk, ekkor téglalap alakúra nyújtjuk és kb 8*8cm-es négyzeteket vágunk és ezt töltjük meg a lekvárral, majd feltekerjük és a végét benyomkodjuk. Megkenjük és ugyanúgy sütjük, mint a kiflit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »