Kukoricaprósza recept
Hozzávalók:
- 3 dl kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 2 alma
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek nyírfa cukor
- 4 ek apróra vágott dió
- diabetikus lekvár
- csipet só
- diónyi zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A kukoricalisztet felöntjük 4 dl forró tejjel, és 2 órát pihentetjük.
A maradék tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kukoricaliszthez hozzáadjuk az almát, a felfutott élesztőt, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
Kizsírozott közepes tepsibe (30 x 20 cm) öntjük. A tetejére kiskanállal lekvárt rakosgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé morzsálódik. Íze finom, nem érződik, hogy kukoricalisztből készült. Ha van itthon diabetikus csoki, akkor én azt is teszek bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

