Kukoricaprósza recept

Hozzávalók:
- 3 dl kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 alma
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek nyírfa cukor
- 4 ek apróra vágott dió
- diabetikus lekvár
- csipet só
- diónyi zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A kukoricalisztet felöntjük 4 dl forró tejjel, és 2 órát pihentetjük.
A maradék tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kukoricaliszthez hozzáadjuk az almát, a felfutott élesztőt, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
Kizsírozott közepes tepsibe (30 x 20 cm) öntjük. A tetejére kiskanállal lekvárt rakosgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé morzsálódik. Íze finom, nem érződik, hogy kukoricalisztből készült. Ha van itthon diabetikus csoki, akkor én azt is teszek bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »