Kukoricaprósza recept
Hozzávalók:
- 3 dl kukoricaliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 alma
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek nyírfa cukor
- 4 ek apróra vágott dió
- diabetikus lekvár
- csipet só
- diónyi zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A kukoricalisztet felöntjük 4 dl forró tejjel, és 2 órát pihentetjük.
A maradék tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kukoricaliszthez hozzáadjuk az almát, a felfutott élesztőt, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
Kizsírozott közepes tepsibe (30 x 20 cm) öntjük. A tetejére kiskanállal lekvárt rakosgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé morzsálódik. Íze finom, nem érződik, hogy kukoricalisztből készült. Ha van itthon diabetikus csoki, akkor én azt is teszek bele.