Hozzávalók:
Elkészítése:
A kukoricalisztet felöntjük 4 dl forró tejjel, és 2 órát pihentetjük.
A maradék tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kukoricaliszthez hozzáadjuk az almát, a felfutott élesztőt, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
Kizsírozott közepes tepsibe (30 x 20 cm) öntjük. A tetejére kiskanállal lekvárt rakosgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé morzsálódik. Íze finom, nem érződik, hogy kukoricalisztből készült. Ha van itthon diabetikus csoki, akkor én azt is teszek bele.