Körtés-pudingos kelt pite szederöntettel recept

Hozzávalók:
- 30 g élesztő
- 50 g cukor
- 300 g liszt
- 150 ml tej
- só
- fél citrom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g vaj
Krémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 500 ml tejszín
- 50 g kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom
- 50 g darált mandula
A töltelékhez:
- 3 kemény körte
- citromlé
Öntet:
- 10 dkg szederből
- cukorból
- fél citrom leve
- őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Keverjük össze az élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek liszttel és 5 ek langyos tejjel. Futtassuk fel az élesztőt.
A megmaradt lisztet szitáljuk tálba 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a citrom reszelt héját, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Végül dolgozzuk bele a maradék tejet és a megolvasztott vajat. Meleg helyen kelesszük a tésztát.
A krémhez keverjük simára a pudingport a tejszínnel és a cukorral. Forraljuk fel, majd kevergetve főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzhelyről, dolgozzuk bele a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és a mandulát. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
Szeleteljük fel a meghámozott körtéket, majd locsoljuk meg a citromlével. A vékonyan kinyújtott tésztát helyezzük kilisztezett tortaformába (23 cm). Simítsuk el rajta a vaníliás krémet, és rendezzük el rajta a körteszeleteket, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
Az öntet készítése:
A szedert edénybe tesszük cukorral, szegfűszeggel, citromlével, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha sűrű lekvár állagú, és még szépen látszanak a szeder szemek.
A pitét az öntettel meglocsolva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »