Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés-pudingos kelt pite szederöntettel recept

Körtés-pudingos kelt pite szederöntettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 30 g élesztő
    • 50 g cukor
    • 300 g liszt
    • 150 ml tej
    • fél citrom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 g vaj

    Krémhez:

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 500 ml tejszín
    • 50 g kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél citrom
    • 50 g darált mandula

    A töltelékhez:

    • 3 kemény körte
    • citromlé

    Öntet:

    • 10 dkg szederből
    • cukorból
    • fél citrom leve
    • őrölt szegfűszeg

    Elkészítése:

    Keverjük össze az élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek liszttel és 5 ek langyos tejjel. Futtassuk fel az élesztőt.

    A megmaradt lisztet szitáljuk tálba 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a citrom reszelt héját, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Végül dolgozzuk bele a maradék tejet és a megolvasztott vajat. Meleg helyen kelesszük a tésztát.

    A krémhez keverjük simára a pudingport a tejszínnel és a cukorral. Forraljuk fel, majd kevergetve főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzhelyről, dolgozzuk bele a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és a mandulát. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Szeleteljük fel a meghámozott körtéket, majd locsoljuk meg a citromlével. A vékonyan kinyújtott tésztát helyezzük kilisztezett tortaformába (23 cm). Simítsuk el rajta a vaníliás krémet, és rendezzük el rajta a körteszeleteket, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.

    Az öntet készítése:

    A szedert edénybe tesszük cukorral, szegfűszeggel, citromlével, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha sűrű lekvár állagú, és még szépen látszanak a szeder szemek.

    A pitét az öntettel meglocsolva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek