Hozzávalók:
Krémhez:
A töltelékhez:
Öntet:
Elkészítése:
Keverjük össze az élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek liszttel és 5 ek langyos tejjel. Futtassuk fel az élesztőt.
A megmaradt lisztet szitáljuk tálba 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a citrom reszelt héját, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Végül dolgozzuk bele a maradék tejet és a megolvasztott vajat. Meleg helyen kelesszük a tésztát.
A krémhez keverjük simára a pudingport a tejszínnel és a cukorral. Forraljuk fel, majd kevergetve főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzhelyről, dolgozzuk bele a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és a mandulát. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
Szeleteljük fel a meghámozott körtéket, majd locsoljuk meg a citromlével. A vékonyan kinyújtott tésztát helyezzük kilisztezett tortaformába (23 cm). Simítsuk el rajta a vaníliás krémet, és rendezzük el rajta a körteszeleteket, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
A szedert edénybe tesszük cukorral, szegfűszeggel, citromlével, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha sűrű lekvár állagú, és még szépen látszanak a szeder szemek.
A pitét az öntettel meglocsolva kínáljuk.