Korongos kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 dkg puha vaj
- 7 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 2 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A kelesztőtálba öntjük a lisztet, az olvasztott margarint, a cukrot, a tojásokat és a sót. Alaposan összekeverjük. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatott élesztőt a többi alapanyaghoz adjuk és kb 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra, majd egy lisztbe mártott bögre segítségével korongokat szaggatunk, melyeket olvasztott margarinba mártunk és egymást fedve egy 26 cm-es formába helyezünk. A korongokat amikor a formába tesszük megszórhatjuk dióval és kristálycukorral, de ez nem kötelező.

Mikor kész a művelet, hagyjuk ismét kelni, mielőtt megsütjük, újból megszórhatjuk darált dióval és vaníliás cukorral, majd aranybarnára sütjük.
Lehet bele csokis vagy bármilyen más ízű tölteléket fecskendezni, ha kész, illetve lehet sós változatban, kenyér, kifli tésztából kukorica darával, szezámmal vagy köménnyel megszórva is sütni.
Nagyon szépen kidagad a sütőbe, ezért vissza kellett terelni a formába, így nem árt figyelni a szökevényeket! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

