Korongos kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 dkg puha vaj
- 7 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A kelesztőtálba öntjük a lisztet, az olvasztott margarint, a cukrot, a tojásokat és a sót. Alaposan összekeverjük. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatott élesztőt a többi alapanyaghoz adjuk és kb 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra, majd egy lisztbe mártott bögre segítségével korongokat szaggatunk, melyeket olvasztott margarinba mártunk és egymást fedve egy 26 cm-es formába helyezünk. A korongokat amikor a formába tesszük megszórhatjuk dióval és kristálycukorral, de ez nem kötelező.
Mikor kész a művelet, hagyjuk ismét kelni, mielőtt megsütjük, újból megszórhatjuk darált dióval és vaníliás cukorral, majd aranybarnára sütjük.
Lehet bele csokis vagy bármilyen más ízű tölteléket fecskendezni, ha kész, illetve lehet sós változatban, kenyér, kifli tésztából kukorica darával, szezámmal vagy köménnyel megszórva is sütni.
Nagyon szépen kidagad a sütőbe, ezért vissza kellett terelni a formába, így nem árt figyelni a szökevényeket! :)