Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors házi kifli recept

Villámgyors házi kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 dl langyos tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 30 dkg 00-ás liszt
    • 2 dkg olvasztott vaj
    • 1 dkg só
    • 1-2 evőkanál tej (a kenéshez)

    Tetejére:

    • nagy szemű só
    • lenmag
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ehhez meleg helyen pár perc elég, amíg az élesztő habos nem lesz a tej tetején.

    A lisztet egy keverőtálba öntjük, belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a felfutott élesztős tejet. A tésztát alaposan kidagasztjuk, amíg ruganyos és egynemű lesz. A dagasztott tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle.

    A gombócokat egyenként vékony háromszög alakúra nyújtjuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon a tészta. A háromszög szélesebb oldalától indulva szorosan feltekerjük őket, majd kifli alakra hajlítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb.

    A kiflik tetejét megkenjük egy kis tejjel. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és a sütő aljába egy lábas vizet helyezünk, hogy a tészta sütés közben szép levegős legyen.

    Miközben a sütő melegszik, a kiflik kelni hagyjuk. Ha a sütő gyorsmelegítő funkcióval rendelkezik, elég pár perc, de 15-20 percet is állhatnak a tészták, ha van időnk.

    Sütés előtt ismét lekenjük tejjel a kifliket, majd megszórjuk nagy szemű sóval, szezámmaggal vagy lenmaggal ízlés szerint. A kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A sütőből kivéve hagyjuk őket rácson kicsit hűlni. Kívül ropogós, belül puha kifliket kapunk, amik nem csak finomak, de tartalmasak is, szemben a bolti, felfújt változatokkal.

    Ebből az adagból 6 db kifli lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek