Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piroski recept

Piroski
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 5 dkg vaj
    • 5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dkg cukor

    Töltelékhez:

    • 20-20 dkg sertés és marha darált hús
    • 15 dkg zsír (csak zsírral jó)
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors

    Elkészítése:

    A lisztből, tojássárgájából és a felfuttatott élesztőből lágy kelt tésztát gyúrunk. Hagyjuk kicsit megkelni, majd nyújtsuk ki, és vágjunk belőle négyzeteket.

    A töltelékhez a darálthúst, az apróra vágott főtt tojással és apróra vágott hagymával megpirítjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy-két órát hagyjuk a hűtőben összeérni.

    Majd a kivágott négyzetekbe töltjük a tölteléket, kis batyukat hajtogatunk belőle és hagyjuk még tovább kelni. Körülbelül fél óra múlva zsírban kisütjük, mint a fánkokat! Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá