Hókifli Másképpen recept

Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 1 bögre zsír
- 1 dl tej
- 1 bögre tejföl
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
- Töltelék:
- Lekvár, esetleg
- porcukorral összekevert mák, vagy dió
Elkészítése:
1 dl tejben a cukorral megfuttatom az élesztőt.
A lisztbe beleteszem a megfuttatott élesztő és a többi hozzávalót. Jól kikeverem a tésztát, hogy sima legyen, majd 1 órát kelesztem. Fél ujjnyi vastagra nyújtom, nagy pogácsa szaggatóval korongokat szaggatok,kiskanál lekvárt, vagy porcukros diót esetleg mákot teszek a közepére félbehajtva kis kiflit formálok belőle. 180 fokra melegített sütőben, világos barnára sütöm. Ha megsült melegen megszórom porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »