Gesztenyés túrós kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés só.
Töltelékhez:
- egy csomag gesztenyemassza
- 0,5 dl habtejszín
- 1 vaníliás cukor
- porcukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint.
Elkészítése:
A túrót szétmorzsoljuk vagy áttörjük. A lágy margarint a túrót és a tészta többi hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
A gesztenyét összenyomjuk,majd a krém többi alapanyagával keverőgépben kihabosítjuk.
A tésztát pár milliméternyire kinyújtjuk,majd háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek hosszabb oldalára egy kevés tölteléket teszünk, majd feltekerjük és végül a végeiket behajlítva kiflivé alakítjuk. 190C°-on megsütjük, kb 20 percig tart. A végén lecukrozzuk, vagy akár egy kevés olvasztott csokoládét is locsolhatunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.