Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos kiflik recept

Almás-pudingos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 ek cukor
    • 60 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg zsír
    • 3 dkg élesztő
    • 1 kk só

    Töltelékhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • kb 0,5 kg alma lereszelve

    Elkészítése:

    A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.

    Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.

    Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk kör alakúra, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával. Feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Tetejét felvert tojással lekenjük.

    180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá