Kemencés túrós bukta áfonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 85 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 5 ek porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg áfonya
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tojás és a vaj kivételével összekeverem, és fél órát pihentetem. Beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztem.
A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverem. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, a bukták töltésénél a túróba nyomom, hogy a keverésnél ne törjön.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 0,5-1 cm vastagságúra nyújtom, 18 egyforma nagyságú darabra vágom. Megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem, és egy magas falú tepsibe (27 x 37 x 6 cm) rakom. Tetejüket vizes ecsettel megkenem.
Újra megkelesztem, majd betolom a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütöm.
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.
A kemencés túrós bukta áfonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 6 g