Kemencés rozslisztes kenyér recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,3 kg kenyérliszt (Bl 80) vagy finomliszt (Bl 55)
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 4 dkg friss élesztõ
- 1 kávéskanál cukor
- 2 ek só
- 0,9-1 l langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom.
A liszteket átszitálom és elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a szükséges mennyiségű langyos vizet, majd kézzel, vagy géppel bedagasztom.
Letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztem.
Amikor kétszeresére kelt egy belisztezett sütőlapátra borítom. Három helyen éles késsel bevágom, majd a 220 fokos kemencébe tolom.
Másfél órát sütöm, majd kivéve vízzel bekenem. Fél óra elteltével a kihűlt kenyér szeletelhető.
A kemencés rozslisztes kenyér kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 215 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.