Kemencés rozslisztes kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,3 kg kenyérliszt (Bl 80) vagy finomliszt (Bl 55)
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 4 dkg friss élesztõ
- 1 kávéskanál cukor
- 2 ek só
- 0,9-1 l langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom.
A liszteket átszitálom és elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a szükséges mennyiségű langyos vizet, majd kézzel, vagy géppel bedagasztom.
Letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztem.
Amikor kétszeresére kelt egy belisztezett sütőlapátra borítom. Három helyen éles késsel bevágom, majd a 220 fokos kemencébe tolom.
Másfél órát sütöm, majd kivéve vízzel bekenem. Fél óra elteltével a kihűlt kenyér szeletelhető.
A kemencés rozslisztes kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »