Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelttésztában sült almakupola recept

Kelttésztában sült almakupola
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dkg ékesztő
    • 6 dkg cukor
    • 30 dkg liszt+a szóráshoz
    • 1,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 alma
    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg baracklekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy ek cukorral elkeverjük, kevés lisztet szórunk rá és ráöntünk fél dl langyos tejet, majd felfuttatjuk.

    A maradék lisztet, cukrot, a tojássárgákat, a vajat, a vaníliás cukrot és egy mokkáskanálnyi sót egy nagyobb tálba tesszük.

    Amikor az élesztő felfutott azt is beleöntjük a tálba és a maradék langyos tej hozzáadásávl sima tésztává dagasztjuk.

    Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg a duplája nem lesz. Ha megkelt, még az edényben kissé átgyúrjuk, majd ismét megkelesztjük.

    Amíg a tészta kel, megtisztítjuk és kettévágjuk az almákat és a megházukat kivesszük. A diót összekeverjük a lekvárral és az almákba, a magház helyére töltjük.

    Amikor a tészta ismét megkelt átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb fél cm vasragra nyújtjuk és 12 db, 8-10 cm-es átmérőjű korongot szaggatunk belőle. Mindegyikre egy fél töltött almát teszünk.

    A visszamaradt tésztából vékony csíkokat vágunk és beburkoljuk vele az almát. Még 10-15 percig kelesztjük, majd lekenjük felvert tojással.

    Az almákat tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá