Kelt leveles vendégváró recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 0,5 tk só
- 1 mk cukor
- 2 dl langyos víz
- 12 dkg tejföl
- 1 ek étolaj
Kenéshez:
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az étolajat, a tejfölt, a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel jól kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle.
Kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 mm-re kinyújtjuk lisztezett munkalapon, és a fele puha margarinnal lekenjük.
Ezután négybe hajtjuk, és letakarva 25 percig pihentetjük.
Újból kinyújtjuk, rákenjük a maradék margarint, és újból négybe hajtjuk.Még 15 percig pihentetjük.
A tésztát tetszés szerinti méretre nyújtjuk és a kívánt töltelékkel tölthetjük.
Lehet belőle sós is, édes is.
Én mákkal töltöttem, a kifliket fahéjas, cukros kakaóval. A pogácsákat szezámmaggal szórtam meg.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kelt leveles vendégváró kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »