Kelt leveles vendégváró recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 0,5 tk só
- 1 mk cukor
- 2 dl langyos víz
- 12 dkg tejföl
- 1 ek étolaj
Kenéshez:
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az étolajat, a tejfölt, a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel jól kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle.
Kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 mm-re kinyújtjuk lisztezett munkalapon, és a fele puha margarinnal lekenjük.
Ezután négybe hajtjuk, és letakarva 25 percig pihentetjük.
Újból kinyújtjuk, rákenjük a maradék margarint, és újból négybe hajtjuk.Még 15 percig pihentetjük.
A tésztát tetszés szerinti méretre nyújtjuk és a kívánt töltelékkel tölthetjük.
Lehet belőle sós is, édes is.
Én mákkal töltöttem, a kifliket fahéjas, cukros kakaóval. A pogácsákat szezámmaggal szórtam meg.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kelt leveles vendégváró kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »