Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt leveles vendégváró recept

Kelt leveles vendégváró
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 0,5 tk só
    • 1 mk cukor
    • 2 dl langyos víz
    • 12 dkg tejföl
    • 1 ek étolaj

    Kenéshez:

    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az étolajat, a tejfölt, a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel jól kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle.

    Kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 4 mm-re kinyújtjuk lisztezett munkalapon, és a fele puha margarinnal lekenjük.
    Ezután négybe hajtjuk, és letakarva 25 percig pihentetjük.

    Újból kinyújtjuk, rákenjük a maradék margarint, és újból négybe hajtjuk.Még 15 percig pihentetjük.

    A tésztát tetszés szerinti méretre nyújtjuk és a kívánt töltelékkel tölthetjük.

    Lehet belőle sós is, édes is.

    Én mákkal töltöttem, a kifliket fahéjas, cukros kakaóval. A pogácsákat szezámmaggal szórtam meg.

    200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    A kelt leveles vendégváró kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 354 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá