Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az étolajat, a tejfölt, a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel jól kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle.
Kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 mm-re kinyújtjuk lisztezett munkalapon, és a fele puha margarinnal lekenjük.
Ezután négybe hajtjuk, és letakarva 25 percig pihentetjük.
Újból kinyújtjuk, rákenjük a maradék margarint, és újból négybe hajtjuk.Még 15 percig pihentetjük.
A tésztát tetszés szerinti méretre nyújtjuk és a kívánt töltelékkel tölthetjük.
Lehet belőle sós is, édes is.
Én mákkal töltöttem, a kifliket fahéjas, cukros kakaóval. A pogácsákat szezámmaggal szórtam meg.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.