Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt kakaós kuglóf recept

Kelt kakaós kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3-3,5 dl tej
    • 4 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dkg kristály cukor a kovászba,
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek kakaó
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:

    2 dl tejbe tesszük a 3 dkg cukrot, a 4 dkg élesztőt, és a kimért 50 dkg lisztből 20 dkg-t. Kikeverjük és meleg helyen kelesztjük.

    A maradék liszthez adjuk a többi cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a sót, és a tojássárgáját. A maradék tejet meglangyosítjuk, a margarint megolvasztjuk. A megkelt kovászt a liszthez öntjük és bedagasztjuk.

    Közben fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott rámát és a többi tejet. Jól kidolgozzuk, majdnem rétestészta keménységű tésztát kapunk. A tésztát ketté vesszük, az egyik felébe kakaót és még 3 ek. tejet teszünk. Jól átdolgozzuk, és külön edényben meleg helyen kelesztjük. ( kb 3/4-vagy 1 óra)

    Ha megkelt, henger alakúra sodorjuk, a kétféle tésztát összecsavarjuk,és zsirozott lisztezett kuglóf formába tesszük. Még egyszer kelesztjük, sütés előtt tojássárgájával lekenjük.

    Előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük 20 percet, majd levesszük a hőt 160-170 fokra és még 40 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e.

    Ha gyorsan kezd pirulni, tegyünk rá sütőpapírt nehogy megégjen! Ha megsült, a formában hagyjuk 15 percig, vegyük ki a formából és tegyük rácsra kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    Aki szereti, tehet bele mazsolát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá