Kelt almás kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 45 dkg liszt
- csipetnyi só
- 4 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 5 közepes méretű alma
- 1-1 teáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 4 ek méz
- zsemlemorzsa
Tetejére:
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel és a mézzel.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk kb 40*40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a bejglit és kivajazott tepsire tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, míg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét és az előmelegített sütőbe toljuk.
180 fokon, kb 50-55 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

