Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefíres lángos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 2 dl tej
    • 6 dl kefir
    • 5 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál só
    • 1 tk kristálycukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a 2 dl langyos tejbe, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokat, sót és a kefirt. Jól összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Mikor már jó a tetejét liszttel meghintve, letakarjuk és hűtőbe rakjuk. Nagyobb tálba érdemes tenni, mert duplájára kel.
    Másnap annyit veszünk ki belőle, amennyit meg szeretnék sütni. Majd olajos kanállal gömböket szakítunk, két kézzel széthúzogatjuk kerek formájúra és az előre felforrósított olajba tesszük. Bő és meleg zsiradékban érdemes sütni. Először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül arany barnára sütjük. Szalvétára kiszedjük.
    A tetejét enyhén megsózzuk, mehet rá fokhagyma, tejföl, reszelt sajt – kinek mi a kedvence.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá