Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tejföl
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1/2 kk. cukor
- 2 ek fehérbor
- 2 kk só
- 1 kisebb fej káposzta (50 dkg körüli )
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 pici vöröshagyma
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek étolaj
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a levéből kinyomkodjuk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal. Fedő alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
Az élesztőt elmorzsoljuk és langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe tesszük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztánkat kinyújtjuk, fele káposztát rákenjük, majd 4-be összehajtogatjuk. 20 perc után újból kinyújtjuk és a másik rész káposztát is rákenjük. Ekkor 3-ba hajtjuk,még 20 percet pihentetjük letakarva.
Újból kinyújtjuk, 2-be hajtjuk, pihentetjük 20 percet és a végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki. Kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.(kb 30 perc)