Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tejföl
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1/2 kk. cukor
- 2 ek fehérbor
- 2 kk só
- 1 kisebb fej káposzta (50 dkg körüli )
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 pici vöröshagyma
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek étolaj
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a levéből kinyomkodjuk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal. Fedő alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
Az élesztőt elmorzsoljuk és langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe tesszük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztánkat kinyújtjuk, fele káposztát rákenjük, majd 4-be összehajtogatjuk. 20 perc után újból kinyújtjuk és a másik rész káposztát is rákenjük. Ekkor 3-ba hajtjuk,még 20 percet pihentetjük letakarva.
Újból kinyújtjuk, 2-be hajtjuk, pihentetjük 20 percet és a végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki. Kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.(kb 30 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »