Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színes farsangi kalács recept

Színes farsangi kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók :

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál kristály cukor
    • 3 dl tej
    • 4 evőkanál olaj
    • 10 dkg cukor,
    • csipetnyi só
    • 1 csomag puncsízű pudingpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál vaj

    A kalács megkenéséhez:

    • pici langyos tej

    A tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó

    Elkészítése:
    Az élesztőt 2 dl langyos tejben a kristálycukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a cukrot és a csipetnyi sót. A tésztát robotgéppel simára keverjük. A pudingport és a kakaóport külön fél-fél deci tejben csomómentesre keverjük. A kakaós tejbe belekeverünk egy evőkanál cukrot. A tésztát 3 felé osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ez után a különböző színű tésztákból 40 centis hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk és az így kapott hengert ügyesen kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, majd az egészet letakarjuk. További egy órán át kelesztjük, végül a tetejét megkenjük egy kis langyos tejjel.

    Ezután sütőbe tesszük, és 220 °C-on kb 45-50 perc alatt megsütjük. A kalács tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tálalás előtt felszeleteljük. Rendkívül mutatós, ízletes különlegesség.

    Megjegyzés: Nekem nem volt koszorúformám ezért hosszabbra sodortam a rudakat és csak úgy tepsiben sütöttem meg, a sütési időt és hőmérsékletet is módosítottam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá