Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsatorta recept

Rózsatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej
    • 6 dkg + 10 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dkg + 10 dkg margarin vagy vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek mandulapehely

    Elkészítése:

    Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk porcukorral és az élesztővel. Meleg helyen felfuttatjuk. A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából, 4 dkg olvasztott vajból és egy csipet sóból elkészítjük a tésztát, alaposan kidolgozzuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

    Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát körben vékonyan megkenjük vajjal.

    10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk egy jól megmosott citrom reszelt héjával. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a citromos cukros vajjal. Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk. Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk.

    A sütőt 100 fokra felmelegítjük és a sütőbe tesszük.
    20 perc alatt kitölti a formát, a csigák-rózsák egymásba nőnek, majd ezután 200 fokra állítjuk a hőfokot és kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Közben a maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Ezzel locsolgatjuk közvetlen sütés előtt, a vége előtt 5 perccel és a sütés végén. Tetejét megszórtam mandulaforgáccsal.

    A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortakarikát, tálra emeljük és porcukorral megszórjuk. Kínálhatunk mellé baracklekvárt is, de önmagában is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá