Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros kalács recept

Ostoros kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek. étolaj
    • 3 dkg élesztő
    • csipet só
    • 4 dl langyos tej
    • 30-36 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek. kakaópor

    Elkészítése:

    Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és adunk hozzá 6 dkg cukrot. A liszthez eközben hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egész masszát jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra fel nem jön a tészta. Mialatt kel a tésztánk, a Ramát habosra kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és kb. 30 percig még pihentetjük, majd téglalap alakúra kisodorjuk, olyan hosszúra, hogy a tepsinkbe beleférjen. Rákenjük a kakaóporos masszát mindegyikre, és hosszában feltekerjük. 3-3 tésztát összefonunk, és Ramával kikent tepsibe óvatosan belefektetjük, közepesen meleg sütőben, 30-40 perc alatt, szép barnára megsütjük. Sütés előtt a tészta tetejét tojással megkenhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá