Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás kalács recept

Mazsolás kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 50 dkg finomliszt
    • 5 evőkanál cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • reszelt citromhéj
    • 10 dkg mazsola
    • 0,5 kávéskanál só
    • a kenéshez 1 dl tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meleg, cukros tejben, mikor felfutott, összegyúrjuk a hozzávalókat, 1 dl tej kivételével ami a kenéshez kell. Tehát a tésztába összesen 3 dl tej kell. Langyos helyen hagyjuk fél órát megkelni, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókból hurkákat sodrunk, és a 3 hurkát összefonjuk, mintha csak copfot készítenénk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és megkenjük a tejjel. Előmelegített sütőben, 180-185 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá