Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtős kalács recept

Kürtős kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 dl tej
    • 30 g élesztő
    • 4 ek cukor
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 1 ek vaníliaaroma
    • csipet só
    • cukor
    • darált dió

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez fél óra volt a forró sütő felett.) Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk. A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.

    Cukros darált dióba forgatjuk, (aki szeretné, hogy szép piros legyen, az tojással kenje le a beleforgatás előtt) és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20 percig sültek az enyémek.)

    Picit várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha egy pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
    A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá