Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács rózsák recept

Kalács rózsák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • A tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só

    Kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a
    • 0,5 dl tej

    Szóráshoz:

    • kristálycukor

    Elkészítés:
    A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki. Beleteszem a porcukrot, amire rámorzsolom az élesztőt, majd ráöntöm a meglangyosított tejet. Hagyom, hogy felfusson. Hozzáadom a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrom. Cipót formálok belőle és 20 percig meleg helyen kelesztem. A tésztát átgyúrom, 32 darabra vágom és mindegyiket 15 cm-es rudakká sodrom,kettőt össze tekerek és rózsává formázom őket. Lekenem a tejes-tojásos keverékkel és 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Ha megsült akkor megszórom cukorral még melegen. Jó étvágyat! :))

    https://tucsokbogar.blogspot.com/2010/08/brios.html

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá