Hájas, leveles sütemények recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finom vagy rétesliszt
- nagy csipet só
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek ecet
- 2 ek tejföl
- 1,5 dl víz
- 1 dl fehérbor
- 450 g tisztított, ledarált háj
- 10 dkg liszt
A töltéshez:
- cukrozott dió
- szilvalekvár
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.
Végül 5 milliméteresre nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra nyújtjuk és ízlés szerint töltjük. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából. Most diósat és csokis-szilvalekvárosat készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »