Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas, leveles sütemények recept

Hájas, leveles sütemények
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finom vagy rétesliszt
    • nagy csipet só
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek ecet
    • 2 ek tejföl
    • 1,5 dl víz
    • 1 dl fehérbor
    • 450 g tisztított, ledarált háj
    • 10 dkg liszt

    A töltéshez:

    • cukrozott dió
    • szilvalekvár

    Elkészítése:

    A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.

    A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.

    Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.

    Végül 5 milliméteresre nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra nyújtjuk és ízlés szerint töltjük. 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából. Most diósat és csokis-szilvalekvárosat készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá