Hozzávalók:
A töltéshez:
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.
Végül 5 milliméteresre nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra nyújtjuk és ízlés szerint töltjük. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából. Most diósat és csokis-szilvalekvárosat készítettem.