Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsókos-kakaós kalács recept

Habcsókos-kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3/4 tk só
    • 3 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 0,5 dl víz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Habcsók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • instant kakaópor ízlés szerint
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy kevés cukros tejben elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott (nem forró!) vajat is hozzákeverjük. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.

    A megkelt tésztát kettéosztjuk és egyenként kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik tésztára kenjük a tojáshab felét és megszórjuk az instant kakaóval. A tésztát feltekerjük, és késsel hosszában kettévágjuk. A két részt összetekerjük úgy, hogy a vágás, a tojásfehérje mindig felül legyen.

    A kalácsot sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsire helyezzük. 30 percig kelesztjük még meleg helyen, majd tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. A másik felével is így járunk el.

    Tipp:

    Kakaópor helyett használhatunk kókuszreszeléket is, vagy reszelt almával elkeverjük a felvert tojásfehérjét, és ezzel kenjük meg a lapot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá