Habcsókos-kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3/4 tk só
- 3 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 0,5 dl víz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Habcsók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- instant kakaópor ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés cukros tejben elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott (nem forró!) vajat is hozzákeverjük. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.
A megkelt tésztát kettéosztjuk és egyenként kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik tésztára kenjük a tojáshab felét és megszórjuk az instant kakaóval. A tésztát feltekerjük, és késsel hosszában kettévágjuk. A két részt összetekerjük úgy, hogy a vágás, a tojásfehérje mindig felül legyen.
A kalácsot sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsire helyezzük. 30 percig kelesztjük még meleg helyen, majd tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. A másik felével is így járunk el.
Tipp:
Kakaópor helyett használhatunk kókuszreszeléket is, vagy reszelt almával elkeverjük a felvert tojásfehérjét, és ezzel kenjük meg a lapot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »