Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas koszorú recept

Fahéjas koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 evőkanál méz
    • 3 dl víz
    • csipet só
    • 2 dkg élesztő vagy 1 cs szárított

    Krém:

    • 5 dkg vaj
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 2 teáskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A langyos vízben elkeverjük a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, négyzet vagy téglalap alakúra.

    A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal. A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük. Hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket. Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek. A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    További képek a blogon találhatóak a formázásról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá