Diós szívek recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 200 ml tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g cukor
- fél kávéskanál só
- 50 g olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 20 dkg dió
- 10 dkg barna cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 evőkanál rum
- fél teáskanál fahéj
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Ha a tészta megkelt 12 részre osztjuk, majd a darabokat egyenként gombócokká formáljuk.
A töltelékhez a fehérje habját összekeverjük a dióval, cukorral, fahéjjal, majd a rummal is.
A kis gömböket lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a palacsintát, félbehajtjuk és a felső részénél egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy alul 2 cm egyben maradjon, majd mindkét szárnyát kifelé fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szíveket és még 30 percig kelesztjük. Amikor megkelt, a tojást a tejjel elkeverjük és megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.