Diós napraforgó recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük.
Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és rászórjuk a porcukros darált diót (mindenkinek saját szájíze mennyire legyen édes a töltelék, ezért nem írok pontos adatot a töltelékhez).
Erre jön rá a második lap amelyet szintén akkora kör alakra nyújtunk ki, mint az előző. A közepére pohárral kis mélyedést készítünk, amit megszórunk dióval.
A kör lapot úgy, mint a pizza, szeletekre vágjuk, csak kisebbekre és azt szépen 2x-3x megcsavarjuk.
Célszerű az egész műveletet már az elején sütőpapíron kezdeni!!
15-20 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »