Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós napraforgó recept

Diós napraforgó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál olaj
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 150 g joghurt
    • 1 teáskanál só
    • 1,8 dl víz

    Töltelék:

    • lekvár
    • dió + porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük.

    Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és rászórjuk a porcukros darált diót (mindenkinek saját szájíze mennyire legyen édes a töltelék, ezért nem írok pontos adatot a töltelékhez).

     

    Erre jön rá a második lap amelyet szintén akkora kör alakra nyújtunk ki, mint az előző. A közepére pohárral kis mélyedést készítünk, amit megszórunk dióval.

    A kör lapot úgy, mint a pizza, szeletekre vágjuk, csak kisebbekre és azt szépen 2x-3x megcsavarjuk.
    Célszerű az egész műveletet már az elején sütőpapíron kezdeni!!

    15-20 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá