Diós napraforgó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 150 g joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 1,8 dl víz

Töltelék:

  • lekvár
  • dió + porcukor
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük.

Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és rászórjuk a porcukros darált diót (mindenkinek saját szájíze mennyire legyen édes a töltelék, ezért nem írok pontos adatot a töltelékhez).

 

Erre jön rá a második lap amelyet szintén akkora kör alakra nyújtunk ki, mint az előző. A közepére pohárral kis mélyedést készítünk, amit megszórunk dióval.

A kör lapot úgy, mint a pizza, szeletekre vágjuk, csak kisebbekre és azt szépen 2x-3x megcsavarjuk.
Célszerű az egész műveletet már az elején sütőpapíron kezdeni!!

15-20 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.