Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukros csavart koszorú recept

Cukros csavart koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek méz
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8, közel egyforma csíkra vágjuk. A csíkokat kb 60-70 cm hosszú rudakká sodorjuk, behajlítjuk U alakban. A rudak 2 szárát egymáson körbe tekerjük, a végét összecsípjük.
    A csavart koszorúformába hajtjuk és a két végét szépen összeigazítva szintén összecsípjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Hagyjuk még kelni 30 percet. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    A készítés lépéseiről képek megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá