Csokis virág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl langyos tej
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- só
- 60 dkg liszt
- 1 ek facsart citromlé
Krémhez:
- egy kis üveg mogyorókrém, VAGY
- 4 púpos ek kakaó
- 20 dkg vaj
- 30 dkg cukor
Tetejére:
- 1 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk egy kis cukorral. A tészta többi hozzávalóját a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd addig dagasztjuk, míg szép sima felületű, és rugalmas tésztát nem kapunk.
Félretesszük, letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 4 cipóvá osztjuk. Egyenként kb. lapostányér nagyságúra nyújtjuk őket. A sütőlemezre teszünk egy darab sütőpapírt, és erre helyezzük az első lapot. Ezt egyenletesen megkenjük a krém egyharmadával, ráhelyezzük a második lapot, ezt is megkenjük, majd a harmadik lap következik, a maradék krém, végül a negyedik lappal zárjuk.
Fogunk egy lapostányért, vagy bármilyen kör alakú tálat, a tésztára helyezzük, és körben éles késsel szabályosra vágjuk. Ezután egyenlő, páros számú szeletre vágjuk.
Kettesével kifele (egy-egy szeletet egymásnak ellentétesen) megcsavarjuk a szeleteket, széleiket összenyomjuk. 10 percig pihentetjük, addig a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lekenjük a kikevert tejes/tojásos/cukros keverékkel, és szép aranybarnára sütjük.
A csokis virág kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »