Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk egy kis cukorral. A tészta többi hozzávalóját a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd addig dagasztjuk, míg szép sima felületű, és rugalmas tésztát nem kapunk.
Félretesszük, letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 4 cipóvá osztjuk. Egyenként kb. lapostányér nagyságúra nyújtjuk őket. A sütőlemezre teszünk egy darab sütőpapírt, és erre helyezzük az első lapot. Ezt egyenletesen megkenjük a krém egyharmadával, ráhelyezzük a második lapot, ezt is megkenjük, majd a harmadik lap következik, a maradék krém, végül a negyedik lappal zárjuk.
Fogunk egy lapostányért, vagy bármilyen kör alakú tálat, a tésztára helyezzük, és körben éles késsel szabályosra vágjuk. Ezután egyenlő, páros számú szeletre vágjuk.
Kettesével kifele (egy-egy szeletet egymásnak ellentétesen) megcsavarjuk a szeleteket, széleiket összenyomjuk. 10 percig pihentetjük, addig a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lekenjük a kikevert tejes/tojásos/cukros keverékkel, és szép aranybarnára sütjük.