Csokis fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só
- 4 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- fél l langyos tej
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 dl olaj a kenéshez
- 10 dkg vagdalt mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tészta kenéshez
Töltelékhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 2-3 ek cukor
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, majd a liszthez, cukorhoz, sóhoz adjuk, beleütjük a tojást. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük meleg helyen. Kinyújtjuk ujjnyi vékonyra, megkenjük olajjal, megszórjuk mandulával, feltekerjük, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A közepét benyomkodjuk, a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral, majd a tészta közepébe halmozzuk kanállal. Tojás sárgájával lekenjük, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »