Csokis fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só
- 4 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- fél l langyos tej
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 dl olaj a kenéshez
- 10 dkg vagdalt mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tészta kenéshez
Töltelékhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 2-3 ek cukor
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, majd a liszthez, cukorhoz, sóhoz adjuk, beleütjük a tojást. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük meleg helyen. Kinyújtjuk ujjnyi vékonyra, megkenjük olajjal, megszórjuk mandulával, feltekerjük, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A közepét benyomkodjuk, a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral, majd a tészta közepébe halmozzuk kanállal. Tojás sárgájával lekenjük, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »