Bejgli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 56 dkg liszt
- 21 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a megkenéshez
Töltelék:
Diós:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 10 dkg ledarált mézeskalács
- 1 ek. baracklekvár
- 1 dl tej
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
Mákos:
- 25 dkg mák
- 25 dkg porcukor
- 2 ek. méz
- 1 ek. baracklekvár
- 5 dgk mazsola
- 1 dl tej
Elkészítése:
Tészta elkészítése
A vajat (margarint) megpuhítjuk (nem olvasztjuk fel) , azután liszttel, porcukorral, élesztővel és tejjel összegyúrjuk, simára kigyúrjuk és 4 részre osztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél órát hűvös helyen pihentetjük.
Töltelék elkészítése
Diós: A tejet a cukorral és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a diót, mézeskalácsot, mazsolát és a citromhéjat. Jól elkeverjük. Ha még híg lenne, kissé főzzük, ha sűrű, tejet adunk hozzá. A töltelék kenhető legyen.
Mákos: A tejet a cukorral, a mézzel és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és a mazsolát.
Ez a töltelék a 4 adaghoz elegendő!
Fél óra után kinyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát, megtöltjük dióval illetve mákkal, majd feltekerjük és tepsire helyezzük. Megkenjük a tetejét tojással, majd reggelig hűvös helyre tesszük. Reggel megkenjük ismét tojással a tetejüket, néhány helyen megszurkáljuk, és bemelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 1/2 – 3/4 óra)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »