Bejgli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 56 dkg liszt
- 21 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a megkenéshez
Töltelék:
Diós:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 10 dkg ledarált mézeskalács
- 1 ek. baracklekvár
- 1 dl tej
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
Mákos:
- 25 dkg mák
- 25 dkg porcukor
- 2 ek. méz
- 1 ek. baracklekvár
- 5 dgk mazsola
- 1 dl tej
Elkészítése:
Tészta elkészítése
A vajat (margarint) megpuhítjuk (nem olvasztjuk fel) , azután liszttel, porcukorral, élesztővel és tejjel összegyúrjuk, simára kigyúrjuk és 4 részre osztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél órát hűvös helyen pihentetjük.
Töltelék elkészítése
Diós: A tejet a cukorral és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a diót, mézeskalácsot, mazsolát és a citromhéjat. Jól elkeverjük. Ha még híg lenne, kissé főzzük, ha sűrű, tejet adunk hozzá. A töltelék kenhető legyen.
Mákos: A tejet a cukorral, a mézzel és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és a mazsolát.
Ez a töltelék a 4 adaghoz elegendő!
Fél óra után kinyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát, megtöltjük dióval illetve mákkal, majd feltekerjük és tepsire helyezzük. Megkenjük a tetejét tojással, majd reggelig hűvös helyre tesszük. Reggel megkenjük ismét tojással a tetejüket, néhány helyen megszurkáljuk, és bemelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 1/2 – 3/4 óra)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

