Aszaltszilvás töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 ek barna cukor
- 1 tasak instant élesztő
- 6 dkg cukor
- 1/2 dl bourbon whiskey
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 10 dkg aszal tszilva (magozott)
- 4 ek barna cukor
- 3 dkg darabolt mandula
- 1 dl gránátalma szirup
- 3 dkg zöld pisztácia
- 1 ek jégcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- kevés tej
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót, cukrot, vajat, whiskeyt, tojás sárgáját, tejet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. Ha van dagasztógépünk, a tésztát azzal is elkészíthetjük.
A töltelékhez a szilvát apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darabolt mandulával, cukorral és a sziruppal.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd í tölteléket is. Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelék 1/6-od részével. Feltekerjük, majd félretesszük. A maradék tésztával és töltelékkel is így járunk el.
Három megtöltött tésztát gamunk elé veszünk, majd összefonjuk és egy tepsibe tesszük. A másik három tésztás is összefonjuk, majd azt is betesszük a tepsibe, egy kicsit távolabb a másik fonattól.
Duplájára kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a darabolt pisztáciával és jégcukorral. 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »