Aszaltszilvás töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 ek barna cukor
- 1 tasak instant élesztő
- 6 dkg cukor
- 1/2 dl bourbon whiskey
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 10 dkg aszal tszilva (magozott)
- 4 ek barna cukor
- 3 dkg darabolt mandula
- 1 dl gránátalma szirup
- 3 dkg zöld pisztácia
- 1 ek jégcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- kevés tej
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót, cukrot, vajat, whiskeyt, tojás sárgáját, tejet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. Ha van dagasztógépünk, a tésztát azzal is elkészíthetjük.
A töltelékhez a szilvát apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darabolt mandulával, cukorral és a sziruppal.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd í tölteléket is. Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelék 1/6-od részével. Feltekerjük, majd félretesszük. A maradék tésztával és töltelékkel is így járunk el.
Három megtöltött tésztát gamunk elé veszünk, majd összefonjuk és egy tepsibe tesszük. A másik három tésztás is összefonjuk, majd azt is betesszük a tepsibe, egy kicsit távolabb a másik fonattól.
Duplájára kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a darabolt pisztáciával és jégcukorral. 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »