Aszaltszilvás töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 ek barna cukor
- 1 tasak instant élesztő
- 6 dkg cukor
- 1/2 dl bourbon whiskey
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 10 dkg aszal tszilva (magozott)
- 4 ek barna cukor
- 3 dkg darabolt mandula
- 1 dl gránátalma szirup
- 3 dkg zöld pisztácia
- 1 ek jégcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- kevés tej
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót, cukrot, vajat, whiskeyt, tojás sárgáját, tejet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. Ha van dagasztógépünk, a tésztát azzal is elkészíthetjük.
A töltelékhez a szilvát apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darabolt mandulával, cukorral és a sziruppal.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd í tölteléket is. Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelék 1/6-od részével. Feltekerjük, majd félretesszük. A maradék tésztával és töltelékkel is így járunk el.
Három megtöltött tésztát gamunk elé veszünk, majd összefonjuk és egy tepsibe tesszük. A másik három tésztás is összefonjuk, majd azt is betesszük a tepsibe, egy kicsit távolabb a másik fonattól.
Duplájára kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a darabolt pisztáciával és jégcukorral. 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »