Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszaltszilvás töltött kalács recept

Aszaltszilvás töltött kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 4 ek barna cukor
    • 1 tasak instant élesztő
    • 6 dkg cukor
    • 1/2 dl bourbon whiskey
    • 6 dkg vaj
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 10 dkg aszal tszilva (magozott)
    • 4 ek barna cukor
    • 3 dkg darabolt mandula
    • 1 dl gránátalma szirup
    • 3 dkg zöld pisztácia
    • 1 ek jégcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót, cukrot, vajat, whiskeyt, tojás sárgáját, tejet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. Ha van dagasztógépünk, a tésztát azzal is elkészíthetjük.

    A töltelékhez a szilvát apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darabolt mandulával, cukorral és a sziruppal.

    A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd í tölteléket is. Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelék 1/6-od részével. Feltekerjük, majd félretesszük. A maradék tésztával és töltelékkel is így járunk el.

    Három megtöltött tésztát gamunk elé veszünk, majd összefonjuk és egy tepsibe tesszük. A másik három tésztás is összefonjuk, majd azt is betesszük a tepsibe, egy kicsit távolabb a másik fonattól.

    Duplájára kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a darabolt pisztáciával és jégcukorral. 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Még forrón lekenjük tejjel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá