Angyalkalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek vaj
- 2 ek kovász
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaó
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet beleszitáljuk a kenyérsütő üstjébe, majd rátesszük a tojásfehérjét, a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vajat, a kovászt.
Addig dagasztjuk, amíg nem lesz fényes, és elválik az üst falától.
Töltelék készítése:
A 10 dkg vajat megolvasztjuk a tűzhelyen. Összekeverjük egy tálban a tejet, a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet, majd a megolvadt vajhoz tesszük, és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
Összeállítás:
Ha a tészta kész, akkor két egyenlő részre vágjuk, az egyiket kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével. A másik darab tésztával ugyanígy járunk el.
A két rudat összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190°c-on tűpróbáig sütjük.
A angyalkalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »