Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angyalkalács recept

Angyalkalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek vaj
    • 2 ek kovász

    A töltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 2 ek kakaó
    • 12,5 dkg cukor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 2,5 dl tej

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet beleszitáljuk a kenyérsütő üstjébe, majd rátesszük a tojásfehérjét, a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vajat, a kovászt.

    Addig dagasztjuk, amíg nem lesz fényes, és elválik az üst falától.

    Töltelék készítése:

    A 10 dkg vajat megolvasztjuk a tűzhelyen. Összekeverjük egy tálban a tejet, a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet, majd a megolvadt vajhoz tesszük, és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

    Összeállítás:

    Ha a tészta kész, akkor két egyenlő részre vágjuk, az egyiket kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével. A másik darab tésztával ugyanígy járunk el.

    A két rudat összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190°c-on tűpróbáig sütjük.

    A angyalkalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 274 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 43 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá