Angyalkalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 tojásfehérje
  • 1 ek vaj
  • 2 ek kovász

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek kakaó
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2,5 dl tej

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet beleszitáljuk a kenyérsütő üstjébe, majd rátesszük a tojásfehérjét, a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vajat, a kovászt.

Addig dagasztjuk, amíg nem lesz fényes, és elválik az üst falától.

Töltelék készítése:

A 10 dkg vajat megolvasztjuk a tűzhelyen. Összekeverjük egy tálban a tejet, a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet, majd a megolvadt vajhoz tesszük, és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

Összeállítás:

Ha a tészta kész, akkor két egyenlő részre vágjuk, az egyiket kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével. A másik darab tésztával ugyanígy járunk el.

A két rudat összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190°c-on tűpróbáig sütjük.