Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kalács recept

Almás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott,langyos vaj
    • kb 2,5-3 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 3 ek cukor

    Töltelék:

    • 4-5 db alma megtisztítva,magházát eltávolítva,reszelve
    • esetleg cukor (nekem elég édes volt az almám,nem tettem bele)
    • kb 1 kk fahéj

    Elkészítése:
    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,amikor már halvány barna hab képződik a tetején akkor jó. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és puhább tésztát dagasztunk, akár a robotgép dagasztó karjával is. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A lereszelt almát levétől kinyomkodjuk,összekeverjük a fahéjjal. Két részre osztjuk a tésztát.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk,rákenjük a töltelék felét és feltekerjük mint a bejglit. A másik felét is ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,konyharuhával letakarjuk őket és fél órát hagyjuk pihenni. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással,fogpiszkálóval megszurkáljuk pár helyen, majd hideg sütőbe toljuk be (míg melegszik a sütő addig is kelnek a kalácsok) és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá