Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalácsfelfújt recept

Kalácsfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg szikkadt kalács
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4,5 dl tej
    • 4 ek. méz vagy cukor
    • 1 vaníliás pudingpor
    • 20 dkg magozott meggy

    Továbbá:

    • 2 literes űrtartalmú forma

    A forma kikenéséhez:

    • 2 dkg margarin

    A szóráshoz:

    • 1 ek. zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsokat belemártjuk, majd a formába rétegezzük.

    Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg következik, majd ismét a meggy. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    Végezetül a maradék tejet ráborítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá