Kalács és bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 18 dkg margarin
- 4,5 dl tej(függ a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok nagyságától és liszt sikértartalmától) - 8 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 90 dkg liszt
- 2 tk só
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg élesztő
A locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dkg margarin
A tészta lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tészta lekenéséhez a sütés végén:
- 1 ek víz
- 1 ek cukor
- A bukták töltéséhez:
- lekvár(én birsalmasajtot használtam kb 20 dkg-ot)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom.
Megfelezem. Egyik fél tésztából egy nagyobb kalács készül. 3 rudat sodortam,majd fontam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A maradék tésztát megfeleztem. Az egyik darabból 3 rudat sodortam,majd összefontam.
Ezt a kalácsot egy kicsi olajjal kikent kalács formába tettem. A megmaradt tésztát kisodortam,6 db télalapot vágtam,közepébe birsalma sajtot tettem. Feltekertem és így lett 6 db, szép nagy buktám is. A buktákat a hosszabbik kalács mellé rakosgattam a tepsibe. Lekentem tojássárgájával,pár csepp tejet adtam hozzá. 1/2 órát kelesztettem,majd 180 fokra bekapcsoltam a sütőt és a két formát beletettem(hideg sütőbe). Ahogy melegedett a sütő,így még tovább kelt a tészta. Amikor elérte a 180 fokot a sütő,akkor kivettem a két formát és meglocsoltam a tej,vaníliás cukor,olvasztott margarin keverékével. Visszatettem a sütőbe,aranybarnára sütöttem,majd a sütés végén cukros vízzel lekentem.
2-3 perc múlva a kalácsot kivettem és hagytam kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

