Kakaós kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát 4 egyforma részre osztjuk.
Az egyik cipót 40 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk kakaóval úgy, hogy a szélén vastagabban legyen. Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a kakaós lapunkra és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk attól függően, mekkora kifliket szeretnénk (ha kisebbeket, akkor 10-12 részre vágjuk, ha nagyobbakat, akkor 6-8).
A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipót ugyanígy elkészítjük.
Pihentetjük még 15 percet, majd felvert tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.