Kakaós kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
Töltelék:
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát 4 egyforma részre osztjuk.
Az egyik cipót 40 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk kakaóval úgy, hogy a szélén vastagabban legyen. Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a kakaós lapunkra és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk attól függően, mekkora kifliket szeretnénk (ha kisebbeket, akkor 10-12 részre vágjuk, ha nagyobbakat, akkor 6-8).
A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipót ugyanígy elkészítjük.
Pihentetjük még 15 percet, majd felvert tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










