Kakaós kifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát 4 egyforma részre osztjuk.
Az egyik cipót 40 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk kakaóval úgy, hogy a szélén vastagabban legyen. Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a kakaós lapunkra és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk attól függően, mekkora kifliket szeretnénk (ha kisebbeket, akkor 10-12 részre vágjuk, ha nagyobbakat, akkor 6-8).
A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipót ugyanígy elkészítjük.
Pihentetjük még 15 percet, majd felvert tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »