Kakaós-fahéjas háromszögek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 0,5 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 6 dkg porcukor
- langyos tej
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 5 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Egy kisebb mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk.
Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a kakaót a kristálycukorral és a fahéjjal összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra, téglalap formára kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük a folyékony, de nem forró margarinnal.
Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.
Éles késsel háromszögekre vágjuk, és mindegyik közepét kissé megnyomjuk a hüvelykujjunkkal, hogy süléskor ne dőljenek el a háromszögek, így felfelé fog kelni, nem pedig oldalirányban.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukorral hintjük.
A kakaós-fahéjas háromszögek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 11 g