Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Egy kisebb mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk.
Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a kakaót a kristálycukorral és a fahéjjal összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra, téglalap formára kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük a folyékony, de nem forró margarinnal.
Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.
Éles késsel háromszögekre vágjuk, és mindegyik közepét kissé megnyomjuk a hüvelykujjunkkal, hogy süléskor ne dőljenek el a háromszögek, így felfelé fog kelni, nem pedig oldalirányban.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukorral hintjük.